Grožnjan -umetniško mestece z galerijami, Livade - dolina tartufov, Motovun - srednjeveško mestece v osrednji Istri

Za enkratno doživetje pokličite telefonsko številko +386 51 392 833 ali pišite na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

 Groznjan2  Groznjan3

Groznjan1
  

Grožnjan je srednjeveško mestece umetnikov in glasbe. Najvznemirljivejše je v Grožnjanu v začetku maja, ko se mestece, običajno malo uspavano, spremeni v bučen oder, po katerem se sprehajajo igralci, glasbeniki, slikarji, kiparji in zaljubljenci v umetnost. Grožnjan poleti diha in živi za glasbo. V labirintu njegovih ulic se širijo zvoki jazza in klasike, kitar in klavirja, violin in violončel, otrok in odraslih.

Vasica Livade so obvezen postanek , kjer lahko okusimo specialitete iz istrskega tartufa v znani lokalni restavraciji.

Motovun je najbolj znano in najbolj privlačno srednjeveško mestece, ki se nahaja v severnem delu Istre, nad dolino reke Mirne. Znano je  po številnih prireditvah, ljubitelje sedme umetnosti pa bo vsekakor privabil mednarodni Motovun film festival. Iz Motovuna se razprostira prelep pogled na neskončne vinograde in gozd, ki je bogat s tartufi, podzemno gobo, kateri se pripisujejo lastnosti afrodiziaka. Zato je to področje idealno tudi za ljubitelje vrhunske hrane, začinjene s to svetovno znano delikateso kot tudi ljubitelje dobre kapljice vina, kjer prevladujeta najbolj znani istrski sorti vina, bela malvazija in črni teran.

 

Cena je odvisna od števila udeležencev:

  • minimalno 2 osebi: 155€ na osebo
  • maksimalno 7 oseb: 85€ na osebo

 

PAKET VKLJUČUJE: 

  • Turistični vodič od pričetka do zaključka izleta
  • Prevoz
  • Voden ogled Grožnjana
  • Voden ogled Livad
  • Obisk kulturno – izobraževalnega centra v Motovunu

 

 

 

 

 

Top