Blejsko jezero, otok, grad in znana blejska kremna rezina 

Za enkratno doživetje pokličite na telefonsko številko +386 392 833  ali pišite nam na mail Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.  

 
  Bled2  Bled3

 

Mesto Bled predstavlja enega izmed najprivlačnejših turističnih krajev v Sloveniji, tako za tuje kot za domače goste. Mesto leži na nadmorski višini 500 metrov in se nahaja v središču razgibane alpske pokrajine, katero so v preteklosti preoblikovali ledeniki. Prav tako mesto ponuja čudovite razglede na okoliška hribovja in gore, saj leži na vzhodnem vznožju Julijskih Alp. Bledu daje posebno čarobnost jezero, katero je dobilo ime po tem kraju. Na sredini Blejskega jezera stoji majhen otoček s cerkvijo. Podružnična cerkev Marijinega vnebovzetja na Blejskem otoku izvira iz 17. stoletja, ob cerkvi pa lahko najdemo cerkveni zvon s posebno zgodovino, kateri danes velja za prinašalca sreče in miru.

Blejski otok je moč obiskati z majhnimi lesenimi čolni ali pletnami, katere spadajo pod posebno značilnost prevažanja potnikov po Blejskem jezeru. Če pa bi želeli v poletnih mesecih v Blejskem jezeru tudi plavati, tedaj so nam na voljo nekatera urejena kopališča, kot so Velika in Mala Zaka ob Blejskem jezeru, grajsko kopališče ter plaža Mlino.

Bled je znan tudi po znameniti blejski kremni rezini, ki ji pravimo  kremšnita. To sladico lahko poskusimo v nekaterih restavracijah in kavarnah na Bledu.

 

Cena je odvisna od števila udeležencev:

  • minimalno 2 osebi: 195€ na osebo
  • maksimalno 7 oseb: 100€ na osebo

 

PAKET VKLJUČUJE:

- Turistični vodič od pričetka do zaključka izleta

- Prevoz

- Obisk gradu

- Obisk otoka s pletno

- Degustacija originalne blejske kremne rezine

Top