Električna ekstravaganca – pethodni meni na električnih kolesih po Slovenski Istri

Doživite ekstravagantno kulinarično razvajanje s petimi hodi v pivnici in dveh odličnih gostilnah ter slaščičarni in petimi atrakcijami slovenske obale in Istre, v kombinaciji z električnimi kolesi. Nepozabne trenutke pa vam bo pričaral najboljši turistični vodnik 😊

Portorož, Seča, Korte, Izola, Strunjan, Piran

Električno kolesarjenje skozi čudovita mesta slovenske Istre, vijuganje po trgih in ozkih ulicah mest in vasic, po poti stare železniške proge Parenzana – Pot zdravja in Prijateljstva, med oljkami in vinogradi in s čudovitimi panoramskimi pogledi od Italije in Alp preko Slovenije do Hrvaške. Postanek med kamnitimi skulpturami Forma vive in krajinskima parkoma Sečoveljske soline in Strunjana z edinstveno morsko laguno in prečudovitimi klifi. Na poti in to kar med kolesarjenjem pa boste v izbranih gostilnah okušali lokalne dobrote, ki jih daje Istra in slovensko morje.

Prva daljša postaja bo v avtentični pivnici, kjer bo predstavljena proizvodnja in ponujena degustacija verjetno najboljšega piva na Obali.

stazione

Ker prave Istre ni brez pršuta in tartufov, vam bodo v pristni Istrski vasici postregli s hladno in toplo predjedjo: domač kruh, pršut in ovčji sir, fuži s tartufi, kozarec domačega Refoška.

prsut  tartufi

Iz istrskega zaledja vas bodo električna kolesa povlekla na obalo, kjer bo za vas poskrbela gostilna z morskimi dobrotami. Postregli vas bodo s hladnim morskim pozdravom iz kuhinje ter glavnim ribjim krožnikom. K tem krožnikom gre odlična hišna Malvazija.

ribja hladna

Na koncu druženja sledi še sladko presenečenje, ki bo postrežena v odlični slaščičarni s pogledom na morje.

torta

Pethodni obrok z električnimi kolesi traja cca 5-6 ur. Hodi se strežejo v pivnici in v dveh izbranih gostilnah s poudarkom na lokalni in morski hrani in pijači ter s sladico v slaščičarni. Pri kolesarjenju vam bodo pomagala odlična električna kolesa z asistenco motorja do 250%.

V kolikor imate pomisleke glede vaših sposobnosti pri premagovanju kolesarske poti vam zagotavljamo, da kolesarjenje ni bilo še nikoli tako enostavno in zabavno kot danes.

martinovo

tunel valeta

mesecev zaliv

Dolžina: 40 km      
Višinska razlika: 500 vnm
Teren: Asfalt 90%, Makadam 10%
Zahtevnost: Srednje
Čas trajanja: 5-6 ur

 Cena izleta po osebi 159,00€ vključuje:

  • Najem električnega kolesa in čelade
  • izposoja nahrbtnika s plastenko vode
  • Hrana in pijača v pivnici in dveh gostilnah ter slaščičarni (prigrizki in tri vrste piva v pivnici; hladna predjed, topla predjed in kozarec vina v istrskem zaledju; hladna ribja predjed, ribji krožnik in kozarec vina v Izoli; sladica in kava v Piranu ali Portorožu)
  • Kolesarsko - Turistično vodenje

Prevoz oseb do štartne točke in povratek po končanem izletu – pick up

Top